Hoe vind je de beste brandverzekering? 

By admin No comments

Waar je vroeger verschillende verzekeringen moest afsluiten voor bijvoorbeeld brand en diefstal, valt dat nu onder één verzekering. Dus een brandverzekering voor je inboedel is meegenomen in je inboedelverzekering. Maar hoe vind je nu de beste brandverzekering of inboedelverzekering? 

 Duurder is beter? 

 De beste brandverzekering kosten hoeft niet per sé de duurste te zijn. Ga dus niet blindelings op de premie af. Uiteraard kun je gebruik maken van een tussenpersoon of adviseur als je een brandverzekering wilt afsluiten. Deze kent de markt en regelt alles voor je. Wanneer je echter zelf de touwtjes in handen wilt hebben, kun je ook heel goed online verschillende verzekeringen vergelijken. Dat geldt ook voor het vergelijken van brandverzekeringen. 

Online zoeken 

 Bij een inboedelverzekering zit een brandverzekering opgenomen. Ga dus op een vergelijkingssite op zoek naar het vergelijken van inboedelverzekeringen.  Wil je specifiek brand goed verzekeren, leg dan de voorwaarden van een aantal verzekeringen naast elkaar en bekijk welke de beste dekking heeft. Wie vergoedt het meeste, wie regelt het meeste voor je als er een grote brand is geweest en welke verzekeraar vergoedt ook kosten die niet direct aan de brand gerelateerd zijn, zoals reiskosten tussen een tijdelijke woning en je werk. Vergelijk deze componenten met elkaar en neem ook het eigen risico en natuurlijk de premie mee in je beslissing. Houd daarnaast goed voor ogen dat ook het type woning mee kan spelen in de premie bepaling van de verzekeraar  

De beste brandverzekering vind je dus door de voorwaarden van inboedelverzekeringen te vergelijken op de specifieke dekking bij brand. Als je dit niet zelf wilt doen kun je je laten adviseren door een tussenpersoon.