Hoe kun je cellulitis in je benen weg krijgen? 

By admin No comments

Als je cellulitis in je benen of billen hebt, ben je zeker niet de enige. Bijna 98% van de vrouwen heeft hier last van, dus het zou bijna raar zijn als je geen cellulitis hebt. Maar goed, je vindt het misschien niet mooi en vraagt je af hoe je cellulitis in je benen weg kunt krijgen. 

Vetcellen  

Cellulitis in je benen ontstaan doordat het vet dat opgeslagen wordt in de vetcellen naar boven geduwd wordt. Dat zorgt voor een onregelmatige huid met putjes en deukjes, wat veel weg heeft van de schil van een sinaasappel. Daarom wordt cellulitis ook wel sinaasappelhuid genoemd. Bij mannen wordt het vet op een andere manier opgeslagen en niet naar boven geduwd, vandaar dat je bij mannen eigenlijk nooit cellulitis tegen komt.   

Vet opslag 

Omdat je lichaam nu eenmaal op deze manier het vet opslaat kun je vrij weinig tegen het ontstaan van cellulitis doen. Cellulitis in je benen weg krijgen kan niet, maar verminderen, of minder zichtbaar maken kan wel. Cellulitis is minder zichtbaar bij strakkere gespierde benen. Als je dus gaat sporten en afvallen, zal de cellulitis minder opvallen. Er zijn ook crèmes en lotions te koop met beloftes die tot in de hemel reiken. Je kunt het proberen, maar de resultaten zijn beperkt. Je huid zal iets beter aanvoelen en iets strakker zijn zolang je het product gebruikt. Maar het verschil is zo minimaal dat het wellicht niet opweegt tegen de aanschafprijs hiervan.  

 

Cellulitis in je benen weg krijgen in 1 week is onmogelijk en lukt dus nooit helemaal, maar door je levensstijl aan te passen kun je het wel verminderen en minder zichtbaar maken.