Een goede accountant voor je bedrijf inhuren

By admin No comments

accountantEen trend die je veel bij startende ondernemers ziet, is dat ze alles in het bedrijf zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoerende werk, de sales afspraken maar ook de boekhouding. Tegenwoordig hebben de meeste ondernemers natuurlijk een online boekhoudpakket. Meer lees je op: https://accountantkaart.nl/accountantskantoor/

En het is dan ook helemaal niet meer zo ingewikkeld om de boekhouding zelf te doen. Je voert de uitgaven in en verstuurt de facturen naar klanten allemaal uit hetzelfde programma. Veel programma’s bieden zelfs de mogelijkheid om alle boekingen uit internetbankieren in 1 keer in te laden. Zo kan natuurlijk iedereen boekhouden!

Het kost je wel tijd

Ondanks dat het boekhouden tegenwoordig redelijk eenvoudig is, kost het natuurlijk wel behoorlijk wat tijd. Afhankelijk van het aantal boekingen dat je hebt, ben je er natuurlijk langer mee bezig. Maar een kleine ondernemer is toch al snel enkele uren per week kwijt om alles goed in te boeken. Allemaal tijd die je waarschijnlijk een stuk beter kunt gebruiken. Want zoals je uren voor het boekhouden kun je niet doorbelasten aan een klant.

Ken jij alle regels?

Naast de tijd, is het natuurlijk ook zo dat jij niet alles weet op het gebied van de belastingregels. Als ondernemer kun je natuurlijk de kosten voor je bedrijf aftrekken. Koop je een nieuwe zakelijke auto of laptop, dan moet je wel weten hoe je hier mee om moet gaan. Het is nog niet zo eenvoudig en als je dit verkeerd doet kan je dit een hoop geld kosten of je kunt mogelijk problemen met de belastingdienst krijgen. Kies er daarom voor om een goede accountant Utrecht in te huren die alles voor je kan verzorgen op dit gebied. Vaak kan een accountant je ook adviseren of het bijvoorbeeld tijd aan het worden is om een B.V. op te gaan zetten.